Bron: weerslag.nl


Waarschuwing
  • JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: /home/svk/domains/svkilder.nl/public_html/images/o17beker
Edwin Knipsel.JPGGrotenhuis wordt volgend seizoen de nieuwe trainer bij S.V. Kilder.
De spelersgroep en TC hadden vooraf unaniem besloten om alleen met Edwin in gesprek te gaan ondanks de vele open sollicitaties die bij S.V. Kilder binnenkwamen.Het gesprek met de spelersgroep was zeer positief en overtuigend van beide kanten. 
 
Edwin stond al langer op het verlanglijstje van Kilder maar door ongunstige timing kwam het er telkens niet van.Nu is het dan eindelijk wel gelukt.
 
Wij denken dat  Edwin met zijn  voetbalkennis, positieve drive, winnaarsmentaliteit en manier van coachen de juiste trainer voor S.V. Kilder is.

Zijn de kosten van het lidmaatschap van u of uw kinderen voor u te hoog, kijk dan eens op de website www.meedoeninmontferland.info.

Mogelijk kunt u een beroep doen op de Meedoen regeling van de gemeente Montferland. Kosten lidmaatschap, schoenen, etc. kunnen dan vergoed worden (via een eenvoudig puntensysteem is voor een volwassene € 175,- per jaar beschikbaar en voor kinderen € 250,- per jaar).

U vindt op de website onder “Deelnemers Vraag & Antwoord veel informatie. Heeft u meer informatie nodig of hulp bij het aanvragen, dan kunt u een mailbericht sturen naar

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Gemeente.png
ansicht1.jpg
Vorig jaar zijn wij als SV Kilder benaderd door Omroep Gelderland over een film van 1956 van ons dorp Kilder.Deze film zat in het Gelders Archief en onze vereniging was naar alle waarschijnlijkheid opdrachtgever.

Volgende week dinsdag 11 juni 2019 wordt de film het uitgezonden op Omroep Gelderland.
Hieronder het persbericht.
 
PERSBERICHT / OMROEP GELDERLAND / 4 JUNI 2019
Ons Dorp – Kilder: poetsdag met schilderachtig Montferland als decor

KILDER – In de elfde aflevering van Ons Dorp (11 juni) is de filmploeg van Johan Adolfs te vinden in Kilder, nabij Doetinchem. De tv-serie van Omroep Gelderland neemt de kijker mee terug naar 1956 en geeft een unieke inkijk in het toenmalige leven in het Gelderse dorp.

Kilder komt keurig voor de dag: het lijkt wel of de voorjaarsschoonmaak net is begonnen. Overal zijn dames bezig met ramen lappen, poetsen en matten kloppen. Ze doen hun uiterste best om hun dorp zo fraai mogelijk neer te zetten. In de dorpsfilm gaan we een flinke stap terug in de tijd: de meisjes hebben fraaie strikken in hun haar, veel mannen dragen een alpinopet en paard en wagen zijn nog veel te zien op straat.

Slagerszoon Gerard Gerritsen (hij geeft ook commentaar bij deze dorpsfilm) is prominent in beeld. Eén keer wanneer hij met zijn bezorgfiets op pad gaat en een tweede keer al zagend in een dikke koeienschenkel. In de volgende scène zien we een talentvolle jonge acteur met een kapotte schoen door een plas water lopen. Dat vraagt om reparatie en dus komt een bezoek aan schoenmaker Bleekman uitgebreid in beeld. De winkeliers betaalden in de meeste gevallen zo'n 20 gulden voor dit soort reclame.

De filmers hebben daarnaast oog voor de mooie omgeving van Kilder. Naast de werkende en sportende bewoners is op de achtergrond regelmatig het prachtige landschap van het Montferland te bewonderen. Terug bij de dorpelingen is er aandacht voor de gymdames op het schoolplein, het zogenaamde ongeluk waarbij de EHBO te hulp schiet en de plaatselijke voetballers en handbalsters (SV Kilder was waarschijnlijk de opdrachtgever voor deze film). Tot slot meldt Schutterij Sint Jan zich voor de muzikale afsluiting van de opnamedag.

Ons Dorp
Ons Dorp portretteert aan de hand van historische opnames van filmmaker Johan Adolfs het Gelderse dorpsleven uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. De serie komt tot stand in samenwerking met het Gelders Archief, Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers (ECAL), Regionaal Archief Rivierenland en de plaatselijke historische genootschappen.

Ons Dorp is elke dinsdag om 17.20 uur te zien op Omroep Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Aflevering online (terug)kijken? Dat kan via onze Facebookpagina en Uitzending Gemist.
Instuif_2022.jpg
Afgelopen zondag heeft Kilder 6, welke volledig bestaat uit poolse spelers, met een overtuigende 8-2 gewonnen van VVG'25. Met de behaalde 3 punten hebben ze daarmee het kampioenschap in de 7e klasse bezegeld.
polen kampioen1.jpgpolen kampioen2.jpg
Namens de leden en bestuur van SV Kilder "Gratulacje z okazji zdobycia mistrzostwa" (Gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap).
Op naar de 6e klasse.

Beste bestuursleden van S.V. Kilder

Wij hebben een aantal intensive maanden achter de rug.
Maar kijken ook terug op de mooie momenten.
Het afscheid van Gérard op dinsdagavond bij S.V. Kilder was indrukwekkend.
Een kippenvel moment was toen Gérard alsnog op de middenstip mocht staan en onder begeleiding van Bengaals vuurwerk het complex van S.V. Kilder ging verlaten.
Wij zijn het bestuur,leden en vrijwilligers dan ook zeer dankbaar dat jullie dat mogelijk hebben gemaakt.
Zo hebben we samen de wens van Gérard in kunnen vullen.
De belangstelling was voor ons een grote steun.
Wij zullen Gérard blijven missen en hem in onze herinnering houden als iemand die  bij vele geliefd was.

Voor de KWF is een bedrag van 811,85 gedoneerd

 

Warme groet van Fam.Klaassen

Met een 2-5 overwinning hebben onze jongens O17 de Zwaluwen jeugdbeker gewonnen.
 
Zaterdag 2 juni 2018, na de hitte van afgelopen week stond er vandaag een koel briesje over het veld.
Ideaal voetbalweer, veel publiek, vuurwerk, enthousiaste spelers, medailles en een grote beker, kortom genoeg ingredienten voor een mooie pot voetbal.
10 minuten later dan gepland was de aftrap tegen HSC '21 JO17-3 uit Haaksbergen, Kilder starte aanvallend en uit een counter kon Cevin de 0-1 scoren. Hierna waren de schoten op doel er wel maar er werd nog niet gescoord. Tegen het einde van de 1e helft kon Jesse laag in de rechterhoek inschieten niet veel later kon Cevin zijn 2e van de dag intikken uit een voorzet van Jesse.
 
Kilder kwam niet zo goed uit de rust, en HSC '21 wist halverwege de 2e helft terug te komen in de wedstrijd, met nog 20 minuten op de klok was de stand 2-3.
Met een flinke einspurt wist Cevin weer met een counter de voorsprong te vergroten naar 2-4 en even later met een intikker werd de eindstand 2-5.
De beker was toen veiligesteld en gaat mee naar Kilder. Het hele team heeft vandaag veel inzet getoond met dit mooie resultaat tot gevolg.
Ondanks 3 gele kaarten voor HSC '21 was het een faire wedstrijd en leuk om naar te kijken (vooral voor de mee gereisde Kilderse toeschouwers).
 
Meerdere foto's zullen in de komende Tolk verschijnen.
 
Foto's Theo Kock

Onze vereniging werd 10 april 2021 opgeschrikt met het bericht van het overlijden van oud bestuurslid Gert Berendsen.
Naast jarenlang bestuurslid heeft Gert vele vrijwilligers functies binnen onze vereniging vervult.
Voor zijn verdiensten voor onze vereniging werd hij benoemd als lid van verdienste en later als erelid.
In het bestuur liet hij zijn mening duidelijk blijken, wel met het doel de vereniging vooruit te helpen.
 
Wij zullen Gert herinneren als een betrokken lid die altijd zeer veel interesse had in het wel en wee van onze vereniging.
 
Wij wensen de familie veel sterkte toe bij dit grote verlies.
bekerfinaleKilder JO17-1 heeft de finale gehaald van de strijd om de Zwaluwen jeugdbeker.

Op neutraal terrein In Beltrum gaan ze de derby tegen HSC'21 aan, er kan historie worden geschreven!!

Trainer en leiders hoopen dat veel supporters uit Kilder het team komen aanmoedigen in Beltrum. “De jongens verdienen het echt. Het is de kers op de taart", zo noemt de trainer de bekerfinale. “Maar of we de beker nou winnen of niet, we hebben sowieso een goed seizoen gedraaid.”

Na een mooi seizoen zijn de MO13, onder leiding van Marit Scheepbouwer en Kaylie Lucassen, kampioen geworden.m013 kampioen2.jpg

Dit nieuw samengestelde team heeft met 8 overwinningen en slechts 1 verloren wedstrijd een fantastische prestatie neergezet. Door een ijzersterke verdediging hebben ze slechts 6 tegendoelpunten gehad. Vanuit het midden werd er goed opgebouwd, waardoor voorin gescoord kon worden. Helaas is door de weersomstandigheden de laatste wedstrijd niet gespeeld, maar met een ruime voorsprong was de winst al binnen. m013 kampioen3.jpg

Het kampioenschap is uitbundig gevierd met een rondgang door Kilder en afsluitend op de schaatsbaan in Doetinchem.

S.V. Kilder heeft het contract verlengt met Marcel Lucassen. Marcel zal ook het vierde seizoen hoofdtrainer zijn bij het eerste elftal van S.V. Kilder, die momenteel bovenaan staan in de 5e klasse. Marcel beschikt over een jonge selectie waar nog heel veel groei in zit.

Ook Ton Wiggers is volgend seizoen trainer van S.V. Kilder Vrouwen 1. Samen met Ton wil S.V. Kilder het meisjesvoetbal naar een hoger niveau brengen. Momenteel lukt dat aardig met een eerste plaats in de competitie voor vrouwen 1. In de komende jaren zullen veel meisjes vanuit de jeugd de overstap naar de senioren maken.

Richard van Dijk, trainer van de tweede selectie, gaat na drie seizoen een nieuwe uitdaging aan.

Door middel van sponsering door meerdere sponsoren tegelijk hebben alle pupillen op zaterdag 21 oktober wedstrijdpakken ontvangen. Dit zijn 8 teams van kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. In totaal gaat het om meer dan 75 pupillen.

Nieuwe wedstrijdpakken pupillen

De sponsoren: Tonny Berendsen (MB Plastics, Gilze) , Huub Klaassen (TLG, Ruurlo), Bart Scholten ( Garage Scholten, Doetinchem), Cyana van de Kaa (Van de Zand Douaneagent, Heijen) en Mark Putman (Putman Woning Onderhoud, Beek-Kilder) hebben toegezegd drie jaar deze wedstrijdpakken te sponseren. Daarnaast zijn er enkele anonieme eenmalige sponsoren bereid gevonden bij te dragen aan dit grote project. Met de realisering van de wedstrijdpakken voor de pupillen is een lang gekoesterde wens van SV Kilder uitgekomen. 

De wedstrijdpakken worden door de spelers voor iedere wedstrijd gedragen. Dit geeft voor de teams een mooie uitstraling en de wedstrijdpakken kunnen bijdragen aan groepsbinding. Omdat nu alle pupillen dezelfde wedstrijdpakken dragen geeft dit uniformiteit binnen deze jeugd. Bij de junioren zijn de wedstrijdpakken nog per team verzorgd en dus wisselend. Mogelijk dat we in de toekomst ook voor de junioren gaan kiezen voor uniformiteit.

 

Achterkant wedstrijdpakken

 

 

 

 

We willen alle sponsoren bedanken voor het mogelijk maken van dit project. Daarnaast willen we Ellen Welling-Hermsen van Het Snijdertje bedanken voor het nummeren van alle broeken en jassen.

Op zaterdag 28 december gingen onze jeugdleden van de MO15, JO15 en MO17 rond met de tolk en de collectebussen.  Dit om geld op te halen voor de jeugd van SV Kilder. Het was erg koud onderweg. Bij terugkomst in de kantine konden de kinderen zich weer opwarmen en werden er zoals gebruikelijk pannenkoeken gebakken.

In totaal hebben de kinderen 938 euro opgehaald. We willen iedereen van harte bedanken voor de giften en alle kinderen voor het rondgaan.

IMG-20191229-WA0001.jpg
IMG-20191229-WA0000.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Mocht u onverhoopt geen Tolk hebben ontvangen en zou u deze alsnog willen ontvangen dan graag een berichtje via onze website.

collecte1Afgelopen zaterdag 12 november heeft de jeugd de Tolk, collecte2de prestatiegids rond gebracht onder leiding van Gerard en Rick. Tot nu toe is er al een super bedrag van rond de € 800,- opgehaald. Na het rondbrengen stonden de pannenkoeken alweer klaar in de kantine. Die met liefde door Dennis en Bea gebakken werden. De uiteindelijke eindstand wordt zaterdag 19 november bekend gemaakt. 

Bent u om welke reden dan ook niet thuis, maar wilt u SV Kilder toch ondersteunen? Vanaf maandag 14 november kunt u een week lang uw gift doneren in de speciale collectebus bij de Attent. Hiervoor een hartelijk dank aan Marcel en Ineke!!

cheque rabo.jpg

Tijdens de jaarlijkse Rabobank Clubkas Campagne hebben maar liefst 172 leden gestemd op s.v. Kilder! Wij willen hen allen hartelijk bedanken voor het uitbrengen hun stem. Dankzij uw stem heeft s.v. Kilder € 486,76 ontvangen!

 
Voor de begeleiding van de teams hebben we ieder seizoen veel leiders en trainers nodig. Op dit moment zijn er voor diverse teams nog vrijwilligers nodig voor de training en of leiding. Heeft u interesse, geef u dan op als vrijwilliger. (Gerard Klaassen 06-13986767)
IMG-20191111-WA0001.jpg

Op de geslaagde vrijwilligersavond werden twee vrijwilligers in het zonnetje gezet als vrijwilligers van het jaar. Jeroen Klaasen (foto) is leider en trainer van de JO13 en altijd bereid een stapje extra te zetten. Toen Jeroen dit seizoen bij de senioren ging voetballen, gaf hij aan dat hij naast leider en trainer van de JO13 ook wel tijd zou hebben om af en toe een wedstrijdje te fluiten op zaterdagmiddag. Fantastisch.

Ellen van Dinther heeft in de afgelopen jaren de kantinediensten geregeld op de zaterdag en vult zelf (ondanks haar drukke privé leven) menig gat in de planning. Super. Ellen was op de vrijwilligersavond  niet aanwezig en kreeg een dag later de bloemen overhandigd.

Jeroen en Ellen gefeliciteerd

 
Met ingang van het seizoen 2016-2017 gaat de KNVB de aanduidingen van de jeugdteams aanpassen aan hoe het in alle landen om ons heen gebruikelijk is.
 
Internationaal gebruikelijke aanduidingen
De aanduidingen A- tot en met C-junioren en D- tot en met F-pupillen verdwijnen. Hiervoor in de plaats komen de internationaal gebruikelijke aanduidingen Onder 19 (jaar) tot en met Onder 7 (jaar). Zie ook het schema. C-junioren worden dus bijvoorbeeld Onder 15. Dit was altijd al de leeftijdsgrens van de C-junioren. Feitelijk verandert er dus niets.
J staat voor jeugdcompetitie
 
Nieuw is ook de toevoeging van een J in de aanduidingen voor de jeugd. Niet de J van jongens, maar de J van jeugd. Jeugdklassen waarin zowel jongens als meiden gezamenlijk in één team of als teams tegen elkaar kunnen uitkomen.
 
Naast deze gemengde jeugdcompetities komt er, net als nu, bij een aantal leeftijdsgroepen ook een specifieke meidencompetitie, die wordt aangeduid met een M in plaats van een J. De opgave van teams gaat op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heet het B1-elftal straks het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team. Ook de indeling gaat niet anders zijn dan in voorgaande jaren.
 
Aanduidingen in een tabel
In onderstaande tabel zijn de nieuwe aanduidingen, de oude aanduidingen en de geboortejaren overzichtelijk naast elkaar gezet.
De peildatum is 31 december van enig jaar.
 
Team Oude benaming Geboortejaar
JO19/MO19 A-junioren 1998, 1999
JO17/MO17 B-junioren 2000, 2001
JO15/MO15 C-junioren 2002, 2003
JO13/MO13 D-pupillen 2004, 2005
JO11 E-pupillen 2006, 2007
JO9 F-pupillen 2008, 2009
JO7 Mini pupillen 2010, 2011

lgbtiIn het weekend van 26 en 27 oktober heeft SV Kilder stilgestaan bij lhbti-acceptatie in het voetbal.
Lhbti staat voor Lesbische vrouw, homoseksuele man, biseksueel, transgender of intersekse persoon.
Bij de thuiswedstrijden speelden de aanvoerders van onze teams met regenboogbanden.

 

tolk