Waarschuwing
  • JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: /home/svk/domains/svkilder.nl/public_html/images/kilder4

Op Donderdag 11 oktober 2018 is op 62 jarige leeftijd onze wedstrijd secretaris Piet Nass overleden. Zijn groot voetbalhart heeft hem dit keer in de steek gelaten.

Piet

Piet heeft na een actieve loopbaan als spits bij OBW de overstap naar SV Kilder gemaakt. Daar werd hij leider van het jeugdteam waar zijn zoon Rudie in speelde. Later werden ze een duo en begeleidden ze samen diversen jeugdteams.

Piet was een echte clubman en heeft zich jarenlang als wedstrijdsecretaris voor onze vereniging ingezet, eerst bij de jeugdafdeling en later bij de senioren. Als lid van de Technische Commissie was Piet van grote waarde. Hij was een genie in het maken van ingenieuze overzichten in het programma Excel. Dat en zijn grote betrokkenheid bij onze club gaan we ontzettend missen.

Wij wensen Marietje, Rudie en Melanie heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

Bestuur SV Kilder

Met een 2-5 overwinning hebben onze jongens O17 de Zwaluwen jeugdbeker gewonnen.
 
Zaterdag 2 juni 2018, na de hitte van afgelopen week stond er vandaag een koel briesje over het veld.
Ideaal voetbalweer, veel publiek, vuurwerk, enthousiaste spelers, medailles en een grote beker, kortom genoeg ingredienten voor een mooie pot voetbal.
10 minuten later dan gepland was de aftrap tegen HSC '21 JO17-3 uit Haaksbergen, Kilder starte aanvallend en uit een counter kon Cevin de 0-1 scoren. Hierna waren de schoten op doel er wel maar er werd nog niet gescoord. Tegen het einde van de 1e helft kon Jesse laag in de rechterhoek inschieten niet veel later kon Cevin zijn 2e van de dag intikken uit een voorzet van Jesse.
 
Kilder kwam niet zo goed uit de rust, en HSC '21 wist halverwege de 2e helft terug te komen in de wedstrijd, met nog 20 minuten op de klok was de stand 2-3.
Met een flinke einspurt wist Cevin weer met een counter de voorsprong te vergroten naar 2-4 en even later met een intikker werd de eindstand 2-5.
De beker was toen veiligesteld en gaat mee naar Kilder. Het hele team heeft vandaag veel inzet getoond met dit mooie resultaat tot gevolg.
Ondanks 3 gele kaarten voor HSC '21 was het een faire wedstrijd en leuk om naar te kijken (vooral voor de mee gereisde Kilderse toeschouwers).
 
Meerdere foto's zullen in de komende Tolk verschijnen.
 
Foto's Theo Kock

We schrijven 22 oktober in het jaartal 2017. Feyenoord treft vandaag in haar eigen Kuip Ajax voor het 1e bedrijf dit seizoen. Ook Kilder heeft sinds dit jaar, (dankzij de KNVB) haar eigen klassieker. Kilder 4 treft in haar eigen de Tol Kilder 5. Met de info van vorig jaar zou je kunnen zeggen Kilder 5 tegen Kilder 5....maar die beerput laten we dicht. Sportiviteit lost mogelijk meer op dan ‘talk to me’. Zeer plezierig is dat bij 5, naast Wilko D. , Dion te K. en Freek G. ook een vijftal Poolse medelanders het team zijn komen versterken. Jammer dat onze huidige trainer ML deze week niet wilde aanpikken om zijn kunsten tegenover zijn neven te etaleren. Er volgt in 2018 nog een kans in het 2e bedrijf.

Kilder 4 was vooraf gelet op de spelerslijst favoriet voor de winst.

Na de aftrap was het een ongekende gelijk opgaande strijd. Kilder 4 creëerde kansen maar wist dit niet te verzilveren. Daar in tegen was het 5 die na de 1e uitval 0-1 liet aantekenen. Blijkbaar maakte dat een “beest” in 4 los. Binnen 10 minuten was het 2-1 in het voordeel van 4. (de site redactie tikt me over de vingers: afronden graag). De rest van the clash is inmiddels geschiedenis. Vier speelde als Tom & Jerry met vijf, zonder dat het leidde tot dubbele cijfers. Eindstand: 5-2. Vijf was, (en ik citeer MartinvD) zelfs blij met deze kleine verliespartij. Vier pakte 3 punten maar met mixed fealings.

Op naar Stokkum 4 next Sunday 29-10.

Man van de wedstrijd: Theo Berendsen als scheidsrechter (onopvallend opvallend).
 
 

bekerfinaleKilder JO17-1 heeft de finale gehaald van de strijd om de Zwaluwen jeugdbeker.

Op neutraal terrein In Beltrum gaan ze de derby tegen HSC'21 aan, er kan historie worden geschreven!!

Trainer en leiders hoopen dat veel supporters uit Kilder het team komen aanmoedigen in Beltrum. “De jongens verdienen het echt. Het is de kers op de taart", zo noemt de trainer de bekerfinale. “Maar of we de beker nou winnen of niet, we hebben sowieso een goed seizoen gedraaid.”

collecte1Afgelopen zaterdag 12 november heeft de jeugd de Tolk, collecte2de prestatiegids rond gebracht onder leiding van Gerard en Rick. Tot nu toe is er al een super bedrag van rond de € 800,- opgehaald. Na het rondbrengen stonden de pannenkoeken alweer klaar in de kantine. Die met liefde door Dennis en Bea gebakken werden. De uiteindelijke eindstand wordt zaterdag 19 november bekend gemaakt. 

Bent u om welke reden dan ook niet thuis, maar wilt u SV Kilder toch ondersteunen? Vanaf maandag 14 november kunt u een week lang uw gift doneren in de speciale collectebus bij de Attent. Hiervoor een hartelijk dank aan Marcel en Ineke!!

Na een mooi seizoen zijn de MO13, onder leiding van Marit Scheepbouwer en Kaylie Lucassen, kampioen geworden.m013 kampioen2.jpg

Dit nieuw samengestelde team heeft met 8 overwinningen en slechts 1 verloren wedstrijd een fantastische prestatie neergezet. Door een ijzersterke verdediging hebben ze slechts 6 tegendoelpunten gehad. Vanuit het midden werd er goed opgebouwd, waardoor voorin gescoord kon worden. Helaas is door de weersomstandigheden de laatste wedstrijd niet gespeeld, maar met een ruime voorsprong was de winst al binnen. m013 kampioen3.jpg

Het kampioenschap is uitbundig gevierd met een rondgang door Kilder en afsluitend op de schaatsbaan in Doetinchem.

Voor de begeleiding van de teams hebben we ieder seizoen veel leiders en trainers nodig. Op dit moment zijn er voor diverse teams nog vrijwilligers nodig voor de training en of leiding. Heeft u interesse, geef u dan op als vrijwilliger. (Gerard Klaassen 06-13986767)

Door middel van sponsering door meerdere sponsoren tegelijk hebben alle pupillen op zaterdag 21 oktober wedstrijdpakken ontvangen. Dit zijn 8 teams van kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. In totaal gaat het om meer dan 75 pupillen.

Nieuwe wedstrijdpakken pupillen

De sponsoren: Tonny Berendsen (MB Plastics, Gilze) , Huub Klaassen (TLG, Ruurlo), Bart Scholten ( Garage Scholten, Doetinchem), Cyana van de Kaa (Van de Zand Douaneagent, Heijen) en Mark Putman (Putman Woning Onderhoud, Beek-Kilder) hebben toegezegd drie jaar deze wedstrijdpakken te sponseren. Daarnaast zijn er enkele anonieme eenmalige sponsoren bereid gevonden bij te dragen aan dit grote project. Met de realisering van de wedstrijdpakken voor de pupillen is een lang gekoesterde wens van SV Kilder uitgekomen. 

De wedstrijdpakken worden door de spelers voor iedere wedstrijd gedragen. Dit geeft voor de teams een mooie uitstraling en de wedstrijdpakken kunnen bijdragen aan groepsbinding. Omdat nu alle pupillen dezelfde wedstrijdpakken dragen geeft dit uniformiteit binnen deze jeugd. Bij de junioren zijn de wedstrijdpakken nog per team verzorgd en dus wisselend. Mogelijk dat we in de toekomst ook voor de junioren gaan kiezen voor uniformiteit.

 

Achterkant wedstrijdpakken

 

 

 

 

We willen alle sponsoren bedanken voor het mogelijk maken van dit project. Daarnaast willen we Ellen Welling-Hermsen van Het Snijdertje bedanken voor het nummeren van alle broeken en jassen.

Met ingang van het seizoen 2016-2017 gaat de KNVB de aanduidingen van de jeugdteams aanpassen aan hoe het in alle landen om ons heen gebruikelijk is.
 
Internationaal gebruikelijke aanduidingen
De aanduidingen A- tot en met C-junioren en D- tot en met F-pupillen verdwijnen. Hiervoor in de plaats komen de internationaal gebruikelijke aanduidingen Onder 19 (jaar) tot en met Onder 7 (jaar). Zie ook het schema. C-junioren worden dus bijvoorbeeld Onder 15. Dit was altijd al de leeftijdsgrens van de C-junioren. Feitelijk verandert er dus niets.
J staat voor jeugdcompetitie
 
Nieuw is ook de toevoeging van een J in de aanduidingen voor de jeugd. Niet de J van jongens, maar de J van jeugd. Jeugdklassen waarin zowel jongens als meiden gezamenlijk in één team of als teams tegen elkaar kunnen uitkomen.
 
Naast deze gemengde jeugdcompetities komt er, net als nu, bij een aantal leeftijdsgroepen ook een specifieke meidencompetitie, die wordt aangeduid met een M in plaats van een J. De opgave van teams gaat op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heet het B1-elftal straks het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team. Ook de indeling gaat niet anders zijn dan in voorgaande jaren.
 
Aanduidingen in een tabel
In onderstaande tabel zijn de nieuwe aanduidingen, de oude aanduidingen en de geboortejaren overzichtelijk naast elkaar gezet.
De peildatum is 31 december van enig jaar.
 
Team Oude benaming Geboortejaar
JO19/MO19 A-junioren 1998, 1999
JO17/MO17 B-junioren 2000, 2001
JO15/MO15 C-junioren 2002, 2003
JO13/MO13 D-pupillen 2004, 2005
JO11 E-pupillen 2006, 2007
JO9 F-pupillen 2008, 2009
JO7 Mini pupillen 2010, 2011
oktoberfest kl

Kalender:

Vorige maand Oktober 2018 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 40 1 2 3 4 5 6 7
week 41 8 9 10 11 12 13 14
week 42 15 16 17 18 19 20 21
week 43 22 23 24 25 26 27 28
week 44 29 30 31

Evenementen:

Geen evenementen
tolk